Activities

Main education activities will be seminars with theoretic and practice parts, meetings, in information activities, study visits, know how transfer, internships, good practice exchange and joint strategy development. More »

Partners

Project partners will be Swiss Textile College in Zurich STF which educates with experience lectors, newest machines and up to date equipment and the Technical University of Iasi, Faculty of Textile, Leather & Industrial Management which provides the Textile and Garment industry in Romania with young graduates and Alumni Association of the Textile & Leather Faculty of Iasi with experience in events organizing and has an up to date data base of the potential participants of the target groups. More »

Main Objective

The main objective of the present project is sustainable knowledge development of young people and such with many years of professional experience, especially women, living and working in structurally weak peripheral regions of South-Eastern Romania with target to reach a qualified job in the middle or top management of the textile and garment industry and to enable them to stay in their homeland with enhancing their poor life quality. More »

 

Competențe pentru o viață mai bună și mai sigură

Partea de est (nord si sud est) a Romaniei a cunoscut o dezvoltare lentă după revoluția din 1989. O mare majoritate a populației feminine este angajată în sectorul industriei de textile și de confecții. Pentru generația tânără, în special pentru partea feminină este încă dificil să profite de beneficiile dezvoltării tehnologice. Producția de masă s-a deplasat spre Asia unde salariile sunt foarte reduse. Pentru a rămâne competitivă pe piața mondială Europa trebuie să se focalizeze către produse cu nivel calitativ ridicat și cu valoare adăugată mare. La nivelul companiilor din România este o mare cerere de personal educat pentru pozițiile de conducere de nivel mediu și ridicat.  Este necesar ca străinii care dețin funcții de conducere în România să fie înlocuiți de manageri locali, pentru a oferi populației româniei oportunitatea de a rămâne în țara natală și pentru a crește calitatea vieții.

În cadrul grupurilor țintă vor fi cooptate persoane tinere, angajate în industria textilă și de confecții, studenți și cadre didactice ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Accentul va fi pus pe participanții femei care lucrează în mod tradițional în această industrie și care sunt interesați în aceste tehnologii.

Strategia proiectului constă în actualizarea cunoștințelor existente și furnizarea de cunoștințe actuale persoanelor cu potențial în ocuparea pozițiilor de conducere.

Orașul Focșani, fiind situat în centrul regiunii estice a României va trebui să devină un centru de dezvoltare pentru industria de textile și confecții.

Activitățile educaționale principale vor fi seminarii cu conținut teoretic și practic, întâlniri, activități de informare, visiste de studii, transfer de know how, internshipuri, schimb uri de bune practici si strategii de dezvoltare comună. Activitățile au fost structurate în 5 grupe corelate cu topica subiectelor abordate și resultatele estimate.